ARTSPACE INVADERS

Merit Tieman, Matthijs Beil en Floor Roos vormen samen de ArtSpace Invaders. Zij onderzoeken de mogelijkheden van techniek en wetenschap binnen het kunstonderwijs.

DARE TO CREATE

Merit Tieman diende het afgelopen jaar een subsidieaanvraag in bij het LerarenOntwikkelFonds (LOF) en ontving geld om haar plan uit te voeren: ArtSpace was geboren:

 

"Een makerspace waar (kunstvak)docenten de ruimte hebben voor experiment en het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van onderwijsmateriaal in de context van kunst, technologie en wetenschap." (LOF aanvraag)

Het komende jaar gaan de ArtSpace Invaders in samenwerking met het Kalsbeek en de KUVO op onderzoek uit en proberen zo veel mogelijk collega's te betrekken bij hun ontdekkingen.

Via deze site wordt informatie en vooral inspiratie gedeeld. 

Voel je vooral vrij om jouw kennis met ons delen!

MERIT TIEMAN

“Ik zie de nieuwe technieken eigenlijk als nieuw digitaal gereedschap. Het is net als een hamer die je inzet om een boodschap te vertellen”

https://lerarenontwikkelfonds.onderwijscooperatie.nl/initiatief/artspace-take-the-risk-to-exploredare-to-create/

FLOOR ROOS

"Ik vind het belangrijk dat kunstonderwijs aansluit bij de ontwikkelingen binnen de hedendaagse creatieve industrie en vervolgopleidingen."

www.schoolhack.nl

MATTHIJS BEIL

"quote"

www.clashofclay.nl

SAMENWERKING

KALSBEEK COLLEGE

 

Op locatie Schilderspark volgen onze leerlingen een gymnasium-, atheneum- of havo-opleiding. Ook leerlingen met een vmbo-t-advies kunnen hier terecht voor het eerste en tweede leerjaar.

www.kalsbeek.nl​

KUVO

 

KUVO is een brede basisvoorziening voor kunst- en cultuureducatie. We realiseren het kunst- en cultuurprogramma voor 10.000 kinderen en jongeren in Woerden, Harmelen, Kamerik en Linschoten.

www.kuvolokaal.nl

ARTSPACE INVADERS

Merit Tieman, Matthijs Beil en Floor Roos vormen samen de ArtSpace Invaders. Zij onderzoeken de overlap tussen kunst, techniek en wetenschap binnen het kunstonderwijs.

TWITTER/facebook: